Angst, Paniek, Fobieën

Angst is een normale menselijke emotie die ons voor gevaar kan behoeden. Maar soms kan angst je leven gaan beheersen en je steeds meer beperken. Je durft bij voorbeeld niet meer de straat op, naar je werk of naar school. Je gaat steeds meer situaties vermijden, misschien omdat je bang bent een paniekaanval te krijgen. Of je hebt een specifieke angst, bij voorbeeld voor honden of voor spinnen. Als je er zelf niet meer uitkomt is het verstandig om hulp te zoeken .

Werkwijze bij Praktijk Wallis de Vries

Samen gaan we onderzoeken hoe de angst is ontstaan. Je krijgt meer inzicht in de rol die gedachten, gevoelens en lichamelijke reacties hierbij spelen. Je krijgt praktische oefeningen mee die je helpen om je steviger te voelen en je beter te ontspannen.

We gaan herinneringen inventariseren aan situaties waarin je je angstig hebt gevoeld . Door EMDR (Eye Movement Desensitisation and Reprocessing) toe te passen op deze herinneringen vermindert de emotionele lading ervan en daarmee ook de angstklachten. Vervolgens ga je in kleine stappen oefenen om de situaties die angst oproepen weer aan te kunnen.

Aanmelding:

Je kunt telefonisch of via een e-mail contact opnemen voor nadere informatie en om een afspraak te maken. Dit kan meestal op korte termijn. Er volgen één à twee intakegesprekken, waarin jij je verhaal kan doen en we samen kijken of we tot een behandelplan kunnen komen.

Bezoekadres: Zuiderpark 11 9724 AE Groningen
Postadres: Getij 36 9732 MP Groningen

Vergoeding:

Ik ben aan gesloten bij de beroepsverenigingen NVPA en NVECP.  Op grond daarvan wordt een deel van de therapie door de meeste zorgverzekeraars vergoed vanuit het aanvullende pakket onder de noemer alternatieve geneeswijzen. Hiervoor geldt geen eigen risico.

Klik op dit overzicht van de NVPA voor informatie over de vergoedingen door de zorgverzekeraars.