Depressie, rouw en verlies

Iedereen is wel eens somber en futloos, vooral als het in het leven niet mee zit. Vaak kom je er zelf en met wat steun uit je omgeving weer uit. Maar als dit langere tijd duurt kan je in een neerwaartse spiraal terecht komen. Je gaat contacten met anderen vermijden en je komt steeds meer vast te zitten in negatieve gedachten. Dan is er sprake van een depressie en is het verstandig om professionele hulp te zoeken.

Werkwijze bij Praktijk Wallis de Vries.

We gaan samen op zoek naar de oorzaak van je klachten. Je krijgt meer inzicht in de rol die gedachten, gevoelens en lichamelijke reacties hierbij spelen. Je krijgt praktische adviezen om weer meer structuur in je leven aan te brengen, een gezonde levensstijl te ontwikkelen en bijtijds bij te sturen wanneer je jezelf “de put in denkt”.

Soms spelen onverwerkte ervaringen een rol bij een depressie. Dit kunnen traumatische jeugdervaringen zijn of bijvoorbeeld het verlies van een partner, een kind , een familielid of een ander dierbaar iemand. Ook kan het verlies van werk of van gezondheid een rol spelen. In dat geval maak ik gebruik van EMDR (Eye Movement Desensitisation and Reprocessing), een effectieve therapie bij onverwerkte ervaringen. Door de verwerking van deze ervaringen met EMDR komt er meer ruimte voor positieve herinneringen en gedachten over jezelf en verbetert je stemming.

Aanmelding:

Je kunt telefonisch of via een e-mail contact opnemen voor nadere informatie en om een afspraak te maken. Dit kan meestal op korte termijn. Er volgen één a twee intakegesprekken, waarin jij je verhaal kan doen en we samen kijken of we tot een behandelplan kunnen komen.

Bezoekadres: Zuiderpark 11 9724 AE Groningen
Postadres: Getij 36 9732 MP Groningen

Vergoeding:

Ik ben aan gesloten bij de beroepsverenigingen NVPA en NVECP Op grond daarvan wordt een deel van de therapie door de meeste zorgverzekeraars vergoed vanuit het aanvullende pakket onder de noemer alternatieve geneeswijzen. Hiervoor geldt geen eigen risico.

Klik op dit overzicht van de NVPA voor informatie over de vergoedingen door de zorgverzekeraars.