Onzekerheid, faalangst, negatief zelfbeeld

Iedereen is wel eens onzeker, vooral in onbekende situaties. Als je er niet voor wegloopt, raak je gewend aan die situaties en vermindert je onzekerheid. Dat geeft je dan weer een positief gevoel, waardoor je vertrouwen krijgt om nieuwe situaties aan te kunnen.

Maar het kan zijn dat je zo onzeker bent dat je steeds meer situaties uit de weg gaat en het je dagelijks functioneren beperkt. Misschien heb je nare ervaringen gehad en ben je daardoor je zelfvertrouwen kwijt geraakt. Ook kun je last hebben van een negatief zelfbeeld ,van negatieve overtuigingen over jezelf, zoals: “Ik ben niet de moeite waard”, ”Ik ben lelijk”, “Ik ben dom”, ”Ik ben niet goed genoeg”. Dan kan het verstandig zijn om professionele hulp te zoeken.

Werkwijze bij Praktijk Wallis de Vries

Samen gaan we op zoek naar de oorzaken van je onzekerheid. Je krijgt meer inzicht in de rol die gedachten, gevoelens en lichamelijke reacties hierbij spelen. Je krijgt praktische oefeningen mee die je helpen om je steviger te voelen en je beter te ontspannen.

Vaak zijn er situaties die ervoor gezorgd hebben dat je zo negatief over jezelf bent gaan denken. Soms zijn dit traumatische jeugdervaringen, zoals misbruik of gepest worden. Ook recentere nare ervaringen kunnen een rol spelen. In deze gevallen werk ik met EMDR (Eye Movement Desensitisation and Reprocessing), een effectieve therapie bij onverwerkte ervaringen. Door de verwerking van deze ervaringen met EMDR komt er meer ruimte voor positieve herinneringen en gedachten over jezelf. Stap voor stap ga je oefenen om allerlei situaties weer aan te kunnen, waardoor je zelfvertrouwen verder toeneemt.

Aanmelding:

Je kunt telefonisch of via een e-mail contact opnemen voor nadere informatie en om een afspraak te maken. Dit kan meestal op korte termijn. Er volgen één à twee intakegesprekken, waarin jij je verhaal kan doen en we samen kijken of we tot een behandelplan kunnen komen.

Bezoekadres: Zuiderpark 11 9724 AE Groningen
Postadres: Getij 36 9732 MP Groningen

Vergoeding:

Ik ben aan gesloten bij de beroepsverenigingen NVPA en NVECP Op grond daarvan wordt een deel van de therapie door de meeste zorgverzekeraars vergoed vanuit het aanvullende pakket onder de noemer alternatieve geneeswijzen. Hiervoor geldt geen eigen risico.

Klik op dit overzicht van de NVPA voor informatie over de vergoedingen door de zorgverzekeraars.