Psychosynthese

Psychosynthese is een vorm van inzichtgevende psychotherapie en van coaching die is ontwikkeld door de Italiaanse psychiater Roberto Assagioli (1888-1974). Hij stond in contact met Freud en Jung en verdiepte zich in de Psychoanalyse. Hij ontwikkelde van daaruit de Psychosynthese, een synthese van westerse en oosterse psychologie.

Roberto Assagioli

Psychosynthese kan je helpen meer inzicht te krijgen in jezelf; het leert je bij voorbeeld je meer bewust te worden van je lichaam, je gevoelens, je gedachten en hoe deze op elkaar inwerken, waardoor je hier niet langer de speelbal van bent. Het leert je beter om te gaan met innerlijke conflicten.

Psychosynthese brengt je meer in contact met een diepere laag in jezelf van waaruit je kunt gaan ontdekken wat jij werkelijk belangrijk vindt in het leven. Het moedigt je aan jouw eigen weg te gaan en jouw talenten te verwezenlijken .

Psychosynthese beschikt over een uitgebreid arsenaal aan modellen en technieken om mensen te helpen. Naast gesprekken wordt gewerkt met praktische oefeningen, die ook in het dagelijks leven toepasbaar zijn.

Psychosynthese is ook een levensfilosofie, een basishouding, een manier kijken vanuit acceptatie en compassie.

London Institute of Psychosynthesis
Nederlands Instituut voor Psychosynthese.